Hry s dětmi


Já si myslím, že hry pro každého člověka jsou velmi důležité. Bez her by to jednoduše nebylo ono. Proto jsem si řekla, že jsem ráda, že jsem máma tří opravdu skvělých dětí. S dětmi si velice často hrajeme. Hrajeme si hlavně doma. My totiž bydlíme v malém bytě na předměstí a v okolí není vůbec žádné hřiště. A když chceme někam na hřiště, tak musíme jít do dva kilometry vzdáleného parku, kde je opravdu krásné dětské hřiště. Tam to moje všechny tři děti baví, kolikrát mě ale zamrzí, že na velké hřiště chodí i děti, kterým třeba už je dvanáct let a výše. Dělají tam opravdu veliký nepořádek anebo tam nadávají malým dětem.

V parku je krásné hřiště.

Tohle se mi opravdu nelíbí a myslím si, že na dětské hřiště takhle velké děti už nemají co dělat. Pokud by se tam chovaly normálně, tak samozřejmě ano, ale ve většině případů tam chodí děti, aby dělaly nepořádek anebo aby nadávaly mladším dětem. Také se několikrát stalo, že na hřišti byli i dospělí lidé. Spíše takoví výrostci, co tam kouřili cigarety, tohle se mi opravdu vůbec nelíbí. Myslím si, že takoví výrostci by už měli mít své vlastní hry a jiné záliby, než aby byli na dětském hřišti. Na takovém hřišti, kde jsou většinou pětileté nebo šestileté děti a hrají si tam na písku anebo jsou na prolézačkách.

Hřiště je vždy plné dětí.

Já, když s dětmi nejsme doma a nehrajeme deskové hry anebo nejsme na hřišti a nehrajeme si tam na písečku, tak třeba i čteme. Já si myslím, že i četba knih je pro děti velice důležitá, protože je díky knihám se také děti vzdělávají a myslím si, že když děti čtou a baví je to, tak je to i forma hry. Opravdu bych byla nešťastná, kdyby mi třeba moje děti řekly, že už si nechtějí se mnou hrát. Já jsem do dětí opravdu hodně zamilovaná. Mám ráda své děti a moc ráda si s nimi hraji. Kolikrát mi moje máma říká, že jednoho dne mě moje děti nebudou potřebovat. A co prý pak budu dělat? To by mě pak také zajímalo. Asi si pořídím psa.