Pořizujeme si kuchyni v provensálském stylu


Zakoupili jste nebo zdědili rekreační chatu, celoročně obyvatelnou, v blízkosti řeky Berounky, například na jejím středním toku, kde jsou úžasné výhledy do krajiny ze skalnatých rozsedlin? A chtěli byste objekt rekonstruovat a vybavit jej stylovým nábytkem? Pak by se vám mohlo hodit nahlédnout do položky ceny kuchyně na míru a prolistovat nabídku, která vás osloví svou originalitou výstavby kuchyní v provensálském stylu. Provence sice nemá s Berounkou nic společného, nicméně do této lokality provensálská kuchyně výborně zapadá, protože jde také o jednu z nejkrásnějších oblastí v Evropě.

kuchyně Provence

V Provence se na rozsáhlých plantážích pěstuje převážně pro technické účely levandule a na Rakovnicku zas objevíte rozlehlé pastviny pro dobytek anebo obilná pole s kvalitní zemědělskou ornicí. Z Provence také pochází oblíbené četnické komedie s komisařem Cruchotem v podání Louis de Funese. Vaše kuchyně v jihofrancouzském stylu s typickou modro zelenou barvou a romantickými úchyty bude výborně korespondovat s venkovským prostředím. Skvěle zapadne mezi kuchyňské okno s výhledem na terasu a krátce střižený trávník, na němž opodál rozkvétají hvozdíky, macešky, slunečnice či měsíčky anebo třeba i fialové květy levandule, což jsou také typické provensálské rostliny.

krása Berounky

V nové kuchyni se vám bude snáze připravovat batátová polévka anebo ranní káva, která patří k oblíbeným rituálům zasněných gurmánů, co si umí vychutnat východ Slunce nad krajinou. A pokud vyznáváte zdravý životní styl a dopřejete si namísto kofeinu kávu náhražkovou z cikorky anebo pomerančový džus, bude vaše kuchyně tím pravým místem, jež vám pak budou závidět vaši přátelé, co stále bydlí ve městě a chtěli by se také přestěhovat na venkov. A možná, že se k vám opravdu brzy přestěhují a budou chtít žít život v podobném stylu, jako vy – mnoho lidí totiž opouští města právě kvůli stresu, chaosu, smogu a hluku.